helmikuu 9, 2020

Kenttätutkimus Kalliopurolla

Kenttätutkimus Kalliopurolla

Kun isot linjat on suunniteltu, niin yksityiskohtiin päästään parhaiten käytännön kautta ja kuinkas muuten se onnistuisikaan kuin nousemalle ylös, ulos ja ulkoilemaan. Ensimmäinen ÄlyAsema on tarkoitus perustaa Pihlajavedelle, Kalliopuron luonnonsuojelualueen läheisyyteen. Keräsimme porukan kokoon ja lähdimme ottamaan selvää minkälaisesta paratiisista onkaan kyse.

Tuula sujautti lumikengät jalkaan ja me muut lähdimme perässä kohti Kalliopuroa. Edellisinä päivinä satanut lumi laittoi meidät tarpomaan hangessa, mutta se ei iloista porukkaamme lannistanut. Tosin kyllähän tuo huvitti kun viikko sitten maa olisi ollut lähes lumeton! Nyt lunta oli noin 20 cm ja maisema lumen valkaisema.

Purossa solisevan veden ääni ja aarniometsän ikiaikainen henki toivottivat meidät tervetulleiksi, kun saavuimme kohteeseen. Voi miten ihastuttava paikka! Luonnollista uomaansa luikerteleva Kalliopuro virtasi reippaasti ja kuljetti vettä Kalliojärvestä Kömijärveen. Markku ja Kari osasivat kertoa, että saattaisipa tuosta purosta ahveniakin nousta, jos sinne koukun heittäisi. Hetken heilumisen jälkeen löysimme myös Purolan eli Pihlajaveden vanhimman vaivaistalon rauniot. Raunioiden läheisyydessä voisi olla oiva paikka ÄlyAsemalle, pohdimme yhdessä.

Pian tunnelma kohosi kohti taivasta, kun Kari lennätti dronen yläilmoihin. Siinä oli ihmettelemistä, niin lapsilla kuin aikuisillakin. Tästä on hyvä jatkaa, tuumimme yhdessä ja lähdimme Asemalle jatkamaan hankkeen suunnittelua.

Kun lapset olivat hörppineet mehunsa ja mutustaneet keksinsä, jäimme me vielä aikuisten kesken vaihtamaan ajatuksia. Ei mennyt kauaakaan, kun pikkuiset tulivat näyttämään piirtämiään metsäaiheisia piirroksia. Voisi sanoa, että metsä teki tehtävänsä, kun parin tunnin ulkoilusta inspiroituneet lapset siirsivät tunteensa paperille. Ulkona oli kyllä melko harmaata ja taivaalta tiprutteli lumikiteitä, mutta paperilla loistaa kirkas aurinko ja metsäneläimet ovat tehneet nauravan lumiukon. Taisi olla mieluinen reissu 💗

Katso video Kalliopuron reissustamme:

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten tässä vielä jokunen kamerakuva "limpsottavaksi":